Good Night Magnesium Bodylotion

20,35

Unieke formule: magnesium, melatonine, MSM en citroengras.

Op voorraad

Beschrijving

Good Night Magnesium bodylotion (OsiMagnesium) 200ml

OsiMagnesium Good Night Magnesium bodylotion Lemongrass. Een natuurlijke bodylotion met Zechstein magnesium, melatonine en OptiMSM. Bevat tevens sheaboter en zoete amandelolie ter verzorging van de huid. Met etherische citroengrasolie.




  • Bevat Zechstein magnesium en OptiMSM, melatonine en etherische citroengrasolie
  • Geschikt voor uitwendig gebruik
  • Sterke antioxiderende effecten
  • Diepe voeding voor de huid
  • Toegevoegde MSM voor ondersteuning van het bindweefsel
  • Citroengrasolie voor een verbeterde slaap
  • 100% natuurlijk en vegan
  • Inhoud: 200 ml



Hoe te gebruiken?

Breng ongeveer 4-5 pompjes aan op het lichaam en masseer in de huid. Vermijd een gevoelige of beschadigde huid. 5 ml (één theelepel) bevat 130 mg magnesium, 325 mg OptiMSM en 1,5 mg melatonine.

 

Ingrediënten: Magnesium Olie spray

Aqua, Magnesiumchloride, Dimethylsulfon (Methylsulfonylmethaan), Prunus Amygdalus Dulcis (Zoete Amandel) Olie, Butyrospermum Parkii (Sheaboter), Natriumlactaat, Cetearylalcohol, Glycerylstearaatcitraat, Glycerine, Undecaan, cetylpalmitaat, polyglyceryl-3-diisostearaat, pentyleenglycol, glycerylstearaat, magnesiumsulfaat, melatonine, trideceen, kaliumchloride, natriumchloride, calciumchloride, tocoferylacetaat, xanthaangom, hydroxyacetofenon, citroengras olie, Citral, Geraniol, Linalool

 

Waarom magnesium? 

Magnesium is het vierde, meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam. Het speelt een vitale rol in de gezondheid van het lichaam en de hersenen. Helaas blijkt uit statistieken van de Britse overheid dat de magnesiumconsumptie de afgelopen eeuw sterk is afgenomen.

Magnesium wordt gebruikt in meer dan 300 processen in het lichaam, waarvan sommige verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de cardiovasculaire processen, het zenuwstelsel en de energiebalans van het lichaam. Het is ook belangrijk voor de opname van calcium.

 

Waarom MSM?

MSM is de afkorting van MethylSulfonylMethaan en is een in water oplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde. Normaal gesproken zouden we MSM binnen moeten krijgen met onze voeding. Het wordt van nature in kleine hoeveelheden aangetroffen in vers fruit en verse groenten. Helaas gaat door de bereiding van voeding de zwavel in onze voeding verloren. Daarnaast gaat naarmate de leeftijd stijgt, de hoeveelheid MSM en zwavel in het lichaam achteruit.
De zwavel die in MSM zit, is essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. MSM helpt o.a. om de huid jong te houden en zorgt voor het behoud van een goede bloedcirculatie. MSM heeft ook een positief effect op de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van je spieren. Daarnaast kan het je spieren sneller laten herstellen, waardoor spierpijn minder lang aanhoudt. Dit komt omdat MSM inwerkt op je cellen. Door de afvoer van afvalstoffen te verbeteren, vermindert de kans op het oplopen van ontstekingen in het spierweefsel.
MSM stimuleert de aanmaak van collageen, een tekort aan MSM kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en sneller veroudert.

 

Waarom melatonine?

Melatonine werkt gunstig bij slapeloosheid, dat is algemeen bekend. Maar wist u dat melatonine ook op de huidveroudering en algemene veroudering van grote invloed is? Het verband is logisch: een goede nachtrust werkt door op een goed herstel van de huid.

Melatonine is echter ook een zeer krachtige anti-oxidant.

Het speelt een rol bij huidveroudering en algemene veroudering, want melatonine is een opruimer van vrije radicalen. Vrije radicalen, ontstaan door zonlicht, roken, voedsel, weersomstandigheden. Deze vrije radicalen kunnen cellen vernietigen en/of blijvend beschadigen.

Melatonine speelt een belangrijke rol bij de verjonging van de huid door de interactie met grote huidcellen, zoals keratinocyten en fibroblasten.